Sposób przygotowania

Mąkę, margarynę, jajka,śmietanę i proszek do pieczenia rozrobić na gładkie ciasto. Tortownicę nasmarować margaryną i posypać delikatnie bułką tartą. większą część ciasta wałkujemy i wkładamy do tortownicy ciasto posypujemy cynamonem i płatkami migdałów. Na migdały dodajemy jabłka które posypujemy cukrem waniliowym. Na wierzch dajemy mniejszą część ciasta, robimy dziurki widelcem. wsadzamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy aż się zrumieni sprawdzamy wykałaczką czy w środku nie jest surowe. Ja piekę około 55min. Szarlotkę podajemy na ciepło z gałką lodów i bitą śmietaną. Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !