Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananas Eli z miodem i migdałami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 płaska łyżka
miodu wielokwiatowego 2 łyżki
płatki migdałowe 2 łyżki
sok z cytryny
ananas 3 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Ananas Eli z miodem i migdałami

Na patelni roztopić masło z miodem,włożyć plastry ananasa i obsmażyć z obu stron na rumiano.Zdjąć ananasa z patelni.Do powstałego karmelu wsypać płatki migdałowe i chwilkę smażyć na małym ogniu.Uważać żeby ich nie przypalić,bo będą gorzkie.Na talerzu ułożyć krążki ananasa i skropić sokiem z cytryny.W środek każdego krążka ananasa włożyć karmelowe migdały.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 22.08.2011 22:25
jak dla mnie to rewelacja
ZEWA 04.04.2011 18:32
pycha deserek
ewelinapac 28.02.2011 21:05
pycha
Emilia22 26.09.2010 15:24
super
caroline1983 27.07.2010 14:10
Jak dla mnie - delicje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak