Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z grochu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 2
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg
masło roślinne 5 dkg
średnie ząbki czosnku 2
sól, majeranek, pieprz do smaku
groch 30 paczkowany
olej do smażenia 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z grochu

Do 2 szklanek osolonej ciepłej wody wsypać groch, podgrzać aż zgęstnieje. Zgęstniałą masę ostudzić. Pokrojoną drobną cebulę zrumienić na tłuszczu na kolor jasnozłoty, połączyć z grochem. Dodać surowe jajko, tarty z solą czosnek i 2 łyżki tartej bułki. Całość dobrze wymieszać przyprawiając do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Formować kotlety, obtaczając w tartej bułce i smażyć na tłuszczu obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 09.12.2011 19:35
super
gosia47-47 21.12.2010 19:47
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak