Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty mintaja 1 kg
marchewka 4 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 szt
cebula 2 szt
przecier pomidorowy 400 gram
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cukier 2 łyżki
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyżeczki
olej 6 łyżek
ocet 6 łyżek
woda 2 szklanki
olej do smażenia
sok z cytryny
mąka
Ziele angielskie całe Prymat 6 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa zalać szklanką wody, dodać 6 łyżek oleju i poddusić, żeby wszystko zmiękkło. Potem dodać przecier pomidorowy.
Cebulę pokroić w talarki, zalać szklanką wody, dodać 6 łyżek octu, 2 łyżki cukru, liść laurowy, ziele angielskie, troszkę soli i pieprzu i wszystko razem zagotować. Połączyć cebulę z warzywami. Na koniec dodać 2 łyżeczki kucharka i pozostawić do wystudzenia.
Ryby skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do ryb Prymat i mąką obsmażyć na oleju.
Ułożyć w salaterce np: warstwa warzyw, warstwa ryb i znowu warstwa warzyw.
Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 24.05.2013 09:20
Lubię taką rybkę :)
w mojej kuchni 13.02.2013 13:51
lubie wyjadać warzywa
ewelina/bunia 13.02.2013 12:33
pycha
gosia56 13.02.2013 12:07
pycha
gosia1988 13.02.2013 12:06
uwielbiam rybę po grecku
PIOTR11 13.02.2013 12:03
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak