Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiszenie żuru

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 15 dkg
woda 3/4 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: kiszenie żuru

Ostudzoną przegotowaną wodą zalać mąkę w słoiku. Zwinąć czystą szmatką i postawić w ciepłym miejscu. Gdy żur ukiśnie ma smak kwaskowy używać do sporządzania potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alinka45 26.07.2010 13:08
moja babka tak robiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak