Przepis i sposób przygotowania na: drożdzowa babka
Włożyć ciasto do wysmarowanej margaryną formy babkowej do 1/3 wysokości. Gdy ciasto wyrośnie piec w piekarniku o wysokiej temperaturze ok. 1 godziny.
mąka kukurydziana | 1 kg |
cukier | 25 dkg |
stopione masło roślinne | 0,5 litra |
żółtko jajek | 10 |
drożdże | 8 dkg |
migdały | 5 dkg |
mleko | 0,5 litra |
rodzynki | 15 dkg |
cukier waniliowy | paczka |
olejek waniliowy | 1 buteleczka |
otarta skórka z jednej cytryny | |
sól | szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: