Sposób przygotowania

Ryż obgotować ok. 3-4 min w osolonej wodzie.

Z patisonów o średnicy ok. 10-12 cm ścinamy wierzch i wydrążamy.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się przyrumieni dodajemy pomidory z puszki, przyprawiamy cukrem, solą i pieprzem i chwilę dusimy razem.

Dodajemy podgotowany ryż i posiekany koperek. Dusimy chwilę bez przykrycia by zredukować ilość płynu.

Farszem napełniamy wydrążone patisony, przykrywamy je ściętymi wierzchami, skrapiamy oliwą i podlewamy wodą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180ºC na ok. 30-35 minut.

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Super! Smakowicie wygląda!!!!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    super wyglądają
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kamilaj

    patisony są dobrym dodatkem do posiłkow
  • 5
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie to nie dla mnie :(
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    będą dobre
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    akurat mam 2 w domu to chyba spróbuję tak zrobić
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    wygląda super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Patisony jadłam tylko marynowane , ciekawy nowy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo ladnie wygladaja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    smacznie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !