Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pieczarkami i marynowanymi śliwkami z sosem chrzanowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 500 g
pieczarki 150 g
cebula 1
papryka czerwona 100 g
śliwki węgierki 150 g marynowane
czosnek 3 ząbki
majeranek
kolendra
pieprz
bulion 3/4 szkl
tłuszcz do smażenia
ziemniaki ugotowane całe g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pieczarkami i marynowanymi śliwkami z sosem chrzanowym

Mięso umyć pod bieżącą wodą podzielić na 2 równe podłużne kawałki, w każdym ostrym nożem wyciąć otwór.
Pieczarki posiekać drobno i udusić razem z cebulką, doprawić solą i pieprzem. Wystudzić.
Z papryki wykroić 6 paseczków a resztę posiekać w kosteczkę.
Śliwki marynowane osączyć z zalewy, wyjąć pestki.
Do otworu w mięsie włożyć po dwa paseczki papryki i na przemian napychać pieczarkami i śliwką marynowaną. Gotowe roladki obwiązać sznureczkiem.
W głębokiej patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu położyć roladki i przyrumienić ze wszystkich stron. Kiedy już są ładnie rumiane, podlać wywarem z warzyw i posypać kolendrą , majerankiem, pieprzem, drobno posiekaną papryką, resztą pieczarek pozostałych z nadzienia i posiekanym czosnkiem. Przykryć pokrywką i na małym ogniu dusić ok 40 min. Po odparowaniu i sklarowaniu się sosu wrzucić pokrojone na ćwiartki ziemniaki do podgrzania.
Podawać z sosem chrzanowym i śliwkami marynowanymi

sos przygotowałam najprostszy;
Śmietanę wymieszać z chrzanem , doprawić solą i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 12.02.2013 12:05
bardzo soczyście wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak