Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blaszak mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 3 szt
mąka pszenna 1-2 łyzki
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Blaszak mamy

Ziemniaki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać posiekana bardzo drobno cebulę, jajko, mąkę i sól. Wszystko wymieszać razem. Blaszkę do pieczenia wysmarować dokładnie olejem i włożyć do niej przygotowane wcześniej masę. Piekarnik nagrzać do średniej temp i piec około 40 minut. Podawać z sosem grzybowym-przepis również u mnie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 22.11.2011 20:04
znam to jako babkę ziemniaczana, pycha
iwona332 13.12.2010 00:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak