Sposób przygotowania

Ziemniaki zmielić maszynka lub bardzo dokładnie utłuc tłuczkiem do ziemniaków (powinna wyjść gładka masa jak puree). Do masy dadać jajo i make ziemniaczana (dodawać stopniowo) i wyrabiać ciasto. Gotowe nie będzie kleić sie do rąk. Mięso przesmażyć na oleju z dodatkiem przyprawy do gyrosa. Nabierać porcje ciasta, nadziewac przygotowanym mięsem i formować tak jak pyzy. Zagotować w szerokim garnku wode z solą i porcjami gotować na małym ogniu (ok. 5 minut od chwili wypłyniecia). Można podawać okraszone smazona cebulka lub polane sosem pieczeniowym.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    banditka

    brzmi orientalnie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    EFELKTOWNE
  • 9
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    a to już rarytas
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Jeszcze takich nie robiłam:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    izoldaaa6

    takiego cuda jeszcze nie próbowałam :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    wypróbuję
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Trochę więcej pracy niż przy tradycyjnych kluskach, ale efekt super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ale danie - palce lizać, często robię kluski śląskie ale coś takiego...... rewelacyjny pomysł i muszę go wypróbować :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Świetny pomysł i apetyczny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Rewelacja! Z przyjemnością wypróbuję Twój przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    A dla mnie to pyzy :)) a kluski śląskie to te z dziurką :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !