Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czarna śliwa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka
1/2 kg dowolnych grzybów
olej
2 buraki
majonez
kilka suszonych śliwek
jabłka 2 duże szt.
ser żółty 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: czarna śliwa

mięso gotujemy i kroimy w drobną kostkę. grzyby gotujemy i kroimy w plasterki smażymy na patelni z drobno posiekaną cebulą. Ser ścieramy na tarce. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Składniki układamy warstwami każdą warstwę smarujemy majonezem: mięso- grzyby z cebulą-ser-jabłka-buraki. dekorujemy pokrojonymi w paski śliwkami oraz orzeszkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak