Sposób przygotowania

perliczkę oczyścić umyć i osuszyć,natrzeć pieprzem i solą odstawić w chłodne miejsce,warzywa obrać,umyć,czosnek posiekać a cebulę z marchewką pokroić w kostkę,rozgrzać masło wrzucić pokrojone warzywa dusić do miękkości,po przestudzeniu warzywa nałożyć do środka perliczki,w naczyniu utrzeć masło z miodem i wyciśniętym sokiem z 1 pomarańczy posmarować po wierzchu całą perliczkę,dwie pomarańcze obrać ze skórki pokroić na kawałki i wraz z perliczką włożyć do rękawa ułożyć na blasze,wstawić do piekarnika i piec w temp.180st.ok.1,5godz.pod koniec pieczenia rozciąć rękaw aby mięso się zrumieniło i było chrupkie.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    juz mi ślinka cienkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    bardzo pomysłowe
  • 1
    picture-0033
    Opublikowano

    caralajna

    brzmi luksusowo :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !