Sposób przygotowania

Ryby dokładnie płuczemy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem, nacieramy wyciśniętym przez praskę czosnkiem i odstawiamy. Najlepiej wstawić na kilka godzin do lodówki.

Piekarnik nagrzewamy do 200 C.

Cytrynę sparzamy wrzątkiem i kroimy w plastry.

Do środka każdej ryby wkładamy kilka gałązek koperku i kilka plastrów cytryny.

Ryby układamy na blasze do pieczenia, na wierzch kładziemy jeszcze kilka plastrów cytryny i pieczemy ok. 35 minut.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Uwielbiam pstrągi! Ten bardzo smakowicie wygląda :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda po prostu bajecznie, aż chce się zjeść.
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !