Sposób przygotowania

Zielony groszek należy umyć i odcedzić. Marchewkę należy obrać, umyć i pokroić w kostkę. Warzyw należy ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie z cukrem. Po ugotowaniu odcedzić. Szklankę bulionu z gotowania należy zostawić. Z 1 łyżki masła oraz mąki należy przygotować zasmażkę i rozprowadzić ją wywarem. Całość gotować 5 minut. Warzywa należy włożyć do garnka, dodać zasmażkę i gotować około 5 minut dodając resztę masła i
doprawiając do smaku.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    takie sobie
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    nie przepadam za takimi potrawami
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    może nie rewelacja ale czasem do ziemniaków można zrobić
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    bardzo lubię- koniecznie spróbuję wg tego przepisu
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dobry dodatek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam to
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam taką do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczny dodatek
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    bardzo lubię groszek z marchewka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !