Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

40 dag boczku surowego
70 dag łopatki
4 ząbki czosnku
przyprawa uniwersalna
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet

boczek łopatkę i czosnek mielimy maszynką do mięsa. do zmielonej masy dodajemy śmietanę i doprawiamy vegetą wkładamy do podłużnej brytfanki lub blaszki. Piekarnik nagrzewamy do około 180 stopni wkładamy przygotowane mięso i pieczemy około 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak