Sposób przygotowania

W garnku należy zagotować wodę, lekko ją posolić i ugotować na niej soczewicę (przez 10 minut). Soczewicę należy po tym czasie odcedzić, wypłukać ziarna i zalać ponownie wodą. Czosnek należy obrać z łupinek i dodać do soczewicy. Całość gotować przez 25- 30 minut. Obraną i pokrojoną w półplasterki cebulę należy podsmażyć na oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Po ugotowaniu soczewicy należy ją odcedzić, połączyć z cebulą i przyprawić do smaku, wlać także oliwę i ocet. Przed podaniem posypać ziołami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    nie znam soczewicy
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    trochę podobna do grochu
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    soczewicy nie jadłem jeszcze
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    nigdy nie robiłam więc warto zapamiętać przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    lubię takie smaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !