Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos po góralsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 3 kg
mięso wieprzowe 1 kg
kiełbasa 1 kg
cebula 3 szt
przecier pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos po góralsku

Mięso udusić z cebulą, kiełbasę pokrojona w kostke przysmażyć na patelni i poloczyc z uduszonym mięsem. Kapustę kiszoną przepłukać wodą i ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Do ugotowanej kapusty dołożyć mięso i kiełbasę i cały przecier pomidorowy wymieszać, chwilę pogotować na małym ogniu. Doprawić pieprzem i solą do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak