Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w czerwonym winie z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
papryka zielona 1 szt
cebula biała 2 szt
pieczarki 150 g
suszone śliwki 10 szt
papryczka chili 1 szt
mąka do obtoczenia
sól, pieprz
olej do smażenia
wino czerwone wytrawne 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w czerwonym winie z warzywami

Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa.

Każdy kawałek kroimy na pół, solimy, przyprawiamy pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron.

Papryczkę chilli kroimy w cienkie paski, cebulę kroimy w grubą kostkę, pieczarki w ćwiartki a paprykę w szerokie paski i dodajemy do mięsa.

Wlewamy wino i odrobinę wody, dodajemy pokrojone w paski śliwki suszone, mieszamy i dusimy do momentu aż warzywa zmiękną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 20.06.2011 21:31
eleganckie danie
Emilia22 30.09.2010 09:13
mniam mniam
eli_555 17.09.2010 23:35
fajne danko
banditka 07.09.2010 09:48
mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak