Lodówka

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie umyć, włożyć do garnka, zalać wodą tak aby wszystko było przykryte i ugotować.Do gotowania dodać listek laurowy, ziele angielskie i sól. Gotujemy do miękkości,po ugotowaniu wyjąc mięso na miskę obrać z kości.Kawałki mięsa chude oddzielnie,skórki oddzielnie. Przestudzić.
Mięso chude kroimy w kawałki ok 3x3 cm, skórki i te tłuste mięsa skręcić przez maszynkę do mięsa na siatce drobnej.Z rosołu zebrać tłuszcz i wrzucić wszystkie mięsa,dodać czosnek,pieprz,kminek i ewentualnie dosolić,ale z solą uważać. Zagotować,odstawić z ognia dodać żelatynę,rozpuszczoną w wodzie,spróbować. Rozlewamy w przygotowane słoiki,zamykamy i natychmiast wstawiamy do wekowania
.Słoje wekujemy około 3 godziny.Po wystudzeniu wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Przepisy Joanny

    robię takie wędlinki, są pyszne, smak mojego dzieciństwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !