Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba morska zapiekana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z ryby morskiej 0,5 kg
pieczarki 20 dkg
ser żółty 5 dkg
masło roślinne 2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietany 1 szklanka
żółtko jajek 2
sok z cytryny lub kwasek, sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ryba morska zapiekana

Kostki bulionowe rozpuścić we wrzątku. Do wrzątku wrzucać filety i gotować 15 minut uważając by ich nie rozgotować. Ugotowaną rybę odcedzić. Pieczarki oczyścić, umyć i podsmażyć na margarynie. Ser zetrzeć na tarce.
Sos do ryby
Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę i dokładnie wymieszać by nie było grudek. Dodać śmietanę i zagotować. Po zagotowaniu dodać przyprawy, żółtka, utarty ser i dokładnie wymieszać.
Do sosu wrzucić rybę, pieczarki i wstawić do piekarnika w naczyniu żaroodpornym. Piec aż wierzch zapiekanki zrumieni się.
Podawać z pieczywem. Dodatek sałata zielona.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 26.12.2011 11:22
,,,,,,,,,,,,,swietna rybka
kuklik 01.12.2011 20:15
to ci ryba co się zowie
grazia1 24.02.2011 18:15
mniam mniam
patelka 03.08.2010 21:01
rybki sa zdrowe i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak