Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszkowa kaczka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kaczki 4 szt
masło 3 łyżki
miód 2 łyżki
imbir 5 cm
por kawałek do dekoracji
wiśnie 4 szt
gruszki 4 szt
woda gazowana 1 szklanka
Majeranek suszony Prymat - -
Goździki całe Prymat - -
Kminek cały Prymat - -
wino owocowe 1 (śliwkowe)

Przepis i sposób przygotowania na: gruszkowa kaczka

1. Przygotuj marynatę: połącz wino, wodę, pokrojony imbir, goździki, majeranek, kminek i miód. Podgrzej.
2. Mięso zalej ciepłą marynatą. Gdy przestygnie odstaw do lodówki na kilka godzin.
3. Obierz gruszki, przekrój wytnij gniazda nasienne. Wydryluj wiśnie. Wymij mięso z marynaty. Zalej nią owoce. Gotuj aż sos zgęstnieje.
4. Mięso osusz i usmaż na maśle (około 15minut). Polej sosem udekoruj owocami i cienko pokrojonym porem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 24.09.2010 13:49
oj żeby Ci się udało, bo teściowe są różne
plocia 21.07.2010 16:25
spróbuje jak teściowa przyjedzie
iwa643 19.07.2010 12:50
pyszne napewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak