Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku,wymieszać z łyżką mąki i cukru i odstawić do wyrośnięcia.Jajka utrzeć z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym dodać mąkę rozpuszczone masło,zaczyn drożdżowy i wyrobić ciasto.Odstawić do wyrośnięcia.Uformować placek na każdym położyć łyżkę jagód oprószonych mąką i dokładnie zawiną i uformować bułeczki.Przed pieczeniem posmarować rozkłóconym białkiem.Piec na wysmarowanej blasze w 160 st około 20 min.Zimne jagodzianki można posypać cukrem pudrem lub polukrować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    od razu mi się dzieciństwo przypomina;)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    niie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    bardzo zachęcające
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    chętnie by się zjadło
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ale apetyczne! Super :)
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Świetny przepis!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    O już nie długo i będą prosto z lasu.
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    A ja muszę poczekać na swoją borówkę.....
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    pysznosci
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    uwielbiam :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    śliczne bułeczki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokus

    pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !