Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 3 duże mango, 3 pomarańcze, 1 cytryna lub limonka, 2 łyżki miodu, 2 jajka, 150 g mielonych migdałów, 1 opakowanie żelatyny - 6 lisków - dodaliśmy 30 g żelatyny w proszku, szklanka śmietany kremówki, 8 wisienek koktajlowych

SPOSÓB WYKONANIA: Obrać 2 owoce mango i pokroić na kawałki. Wycisnąć sos z pomarańczy i cytryny/limonki. Zmiksować. Powoli dodawać soki, miód, żółtka jajek i migdały. Przygotować żelatynę według instrukcji na opakowaniu. Wymieszać z puree. Wstawić do lodówki i chłodzić do momentu aż masa będzie w połowie ścięta. Ubić osobno białka i śmietanę. Wymieszać z kremem mango. Przełożyć do ośmiu szklanek. Przybrać wisienkami i plasterkami mango.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczny :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wygląda cudownie i zapewne tak samo smakuje :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    grasylwia

    ekstra wygląda ,na pewno smaczne :)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam mango, podoba mi się pomysł.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szalonamariolka

    pyszności
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Ciekawe polaczenie owocow, sprobuje.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !