Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z mango i migdałów

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mango
pomarańcze
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z mango i migdałów

SKŁADNIKI: 3 duże mango, 3 pomarańcze, 1 cytryna lub limonka, 2 łyżki miodu, 2 jajka, 150 g mielonych migdałów, 1 opakowanie żelatyny - 6 lisków - dodaliśmy 30 g żelatyny w proszku, szklanka śmietany kremówki, 8 wisienek koktajlowych

SPOSÓB WYKONANIA: Obrać 2 owoce mango i pokroić na kawałki. Wycisnąć sos z pomarańczy i cytryny/limonki. Zmiksować. Powoli dodawać soki, miód, żółtka jajek i migdały. Przygotować żelatynę według instrukcji na opakowaniu. Wymieszać z puree. Wstawić do lodówki i chłodzić do momentu aż masa będzie w połowie ścięta. Ubić osobno białka i śmietanę. Wymieszać z kremem mango. Przełożyć do ośmiu szklanek. Przybrać wisienkami i plasterkami mango.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara40 11.05.2011 19:40
Ciekawe polaczenie owocow, sprobuje.
szalonamariolka 13.02.2011 22:41
pyszności
Ewa104 04.02.2011 07:54
Uwielbiam mango, podoba mi się pomysł.
grasylwia 05.10.2010 00:59
ekstra wygląda ,na pewno smaczne :)
Emilia22 24.09.2010 07:32
wygląda smakowicie
RenataZ-et 31.07.2010 00:32
Wygląda cudownie i zapewne tak samo smakuje :)
mehia 20.07.2010 09:10
apetyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak