Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 90 dag filetów ze śledzia, sok z limonki, 3/4 szklanki kwaśnej śmietany, sól i pieprz do smaku, ocet winny, cukier do smaku, świeżo posiekany koperek, 1 łyżeczka chutney\'a z chadon bene - pomineliśmy, pół szklanki majonezu, 1 mała posiekana cebula, 1 małe posiekane jabłko, 1 łyżka posiekanych pikli, 1 rozgniecione widelcem ugotowane na twardo jajko, do przybrania szczypiorek, 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich, 2 łyżki porzeczek - pominęliśmy.

SPOSÓB WYKONANIA: Filety posolić, popieprzyć i skropić sokiem z limonki. Odstawić na kilka godzin. Dwa śledzie zmiksować. Pozostałe śledzie pokroić w kostkę. Wymieszać z puree śledziowym. Wymieszać kwaśną śmietanę, majonez, sól, pieprz, ocet winny, koperek, cukier, chadon bene. Dodać rybę i odstawić na noc do lodówki. Przed podaniem dodać cebulę, jabłko, pikle, jajko i porzeczki. Posypać orzechami i szczypiorkiem. Podawać z pieczonymi ziemniakami w mundurkach.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda świetnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    a ja tak uwielbiam ryby :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    wygląda pięknie i tak wiosennie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !