Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa muszkatołowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny
grzyby
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa muszkatołowa

SKŁADNIKI: 2 łyżki oleju, 1 posiekana cebula, 35 dag posiekanych grzybów - użyliśmy pieczarek i kilku suszonych borowików, 750 ml warzywnego bulionu, szklanka białego wytrawnego wina, 4 łyżki gęstej śmietany, 2 łyżeczki grzybowego keczupu - dodaliśmy zwykły, sok z limonki do smaku, pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, sól i czarny pieprz. Do dekoracji: plasterki grzybów i gałązki koperku.

SPOSÓB WYKONANIA: Na rozgrzanym oleju smażyć do miękkości cebulę. Dodać grzyby i smażyć 2 minuty. Wlać bulion oraz wino. Zagotować i gotować na małym ogniu przez 10 minut. . Zmiksować. Wymieszać ze śmietaną, keczupem, sokiem z limonki. Doprawić solą, pieprzem i gałką. Podawać z przybraniem z grzybów i koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 05.09.2011 15:30
Chyba się nie skuszę, bo nie przepadam za gałką, chociaż przepis ciekawy...
Smakosz6 19.10.2010 12:03
mniam
Ewa104 20.09.2010 12:34
BARDZO FAJNY POMYSŁ!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak