Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 8 pałek z kurczaka, pół łyżeczki sosu paprykowego - użyliśmy chili, 1/4 szklanki sosu sojowego, 1/4 szklanki startej cebuli, 2 rozgniecione ząbki czosnku, pół łyżeczki soli, pół szklanki syropu z gałki muszkatołowej, 1/4 łyżeczki mielonego imbiru. Syrop z gałki muszkatołowej: 2 łyżki cukru, 2 łyżki wody, 1 łyżka ciemnego rumu, 1 łyżeczka gałki muszkatołowej.

SPOSÓB WYKONANIA: Zagotować wodę z cukrem. Gotować do zgęstnienia. Dodać rum i gałkę muszkatołową. Używać po ostudzeniu. Kurczaka doprawić solą, czosnkiem oraz cebulą. Piec przez 15 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjąć z piekarnika i natrzeć wymieszaną z sosem sojowym i imbirem syropem z gałki. Zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec przez godzinę. Podawać ciepłe.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    kurczak na ostro - pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !