Sposób przygotowania

Rozgrzewamy oliwę w wysokim rondlu. Dodajemy czosnek, smażymy ok. minuty. Następnie dodajemy pieczarki, smażymy aż zaczną się robić miękkie. Podlewamy śmietaną. Gdy zabulgocze, dodajemy pokruszony ser Gorgonzola. Mieszamy dopóki ser się nie rozpuści, a sos nie zgęstnieje (ok. 5 minut). Musimy to robić na niewielkim ogniu, aby śmietana się nie zważyła. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i dodajemy do sosu. Mieszamy. Dodajemy pomidorki. Delikatnie mieszamy. Przyprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy posypane bazylią oraz oregano.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta51

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !