Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z grzybami, szparagami i pesto z suszonych pomidorów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron
grzyby
szparagi
suszone pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z grzybami, szparagami i pesto z suszonych pomidorów

SKŁADNIKI: 45 dag makaronu penne, 1 łyżka oliwy, 45 dag ugotowanych na parze szparagów - użyliśmy ze słoika, 45 dag grzybów portabello (odmiana pieczarki), 2 łyżki oliwy czosnkowej, 6 posiekanych ząbków czosnku, pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki oregano, pół łyżeczki bazylii. Pesto: 8 dag suszonych pomidorów, pół szklanki orzeszków piniowych, 1/4 szklanki startego parmezanu, pół szklanki oliwy, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Przygotować marynatę z oliwy, oliwy czosnkowej, czosnku, tymianku, oregano i bazylii. Włożyć do niej pieczarki, wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Wyjąć z marynaty, posolić, popieprzyć. Zgrillować. Przygotować pesto. Zalać wrzątkiem suszone pomidory i odstawić na 30 minut. Osączyć i zmiksować z pozostałymi składnikami. Wymieszać z makaronem, grzybami oraz szparagami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 07.09.2010 13:04
aż się chce na grzyby aby zrobić ttaka potrawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak