Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag makaronu penne, 1 łyżka oliwy, 45 dag ugotowanych na parze szparagów - użyliśmy ze słoika, 45 dag grzybów portabello (odmiana pieczarki), 2 łyżki oliwy czosnkowej, 6 posiekanych ząbków czosnku, pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki oregano, pół łyżeczki bazylii. Pesto: 8 dag suszonych pomidorów, pół szklanki orzeszków piniowych, 1/4 szklanki startego parmezanu, pół szklanki oliwy, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Przygotować marynatę z oliwy, oliwy czosnkowej, czosnku, tymianku, oregano i bazylii. Włożyć do niej pieczarki, wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Wyjąć z marynaty, posolić, popieprzyć. Zgrillować. Przygotować pesto. Zalać wrzątkiem suszone pomidory i odstawić na 30 minut. Osączyć i zmiksować z pozostałymi składnikami. Wymieszać z makaronem, grzybami oraz szparagami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    aż się chce na grzyby aby zrobić ttaka potrawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !