Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 4 filety z ryb morskich po około 15 dag, puszka pomidorów w zalewie (około 45 dag), 8 cebulek dymek, 2 łyżki pokruszonego sera feta, 2 łyżki soku z cytryny, po pół łyżeczki suszonej bazylii i oregano, pieprz, sól, tłuszcz do wysmarowania naczynia żaroodpornego.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, Cebulki umyć, pokroić w plastry. Do garnka włożyć pomidory z zalewą, cebulę, dodać sos z cytryny, rozkruszone zioła i pieprz, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, dusić bez przykrycia aż sok odparuje, posolić. W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem umieścić filety, nałożyć na nie sos. Piec pod przykryciem - w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 C – około 25 minut. Przed podaniem posypać fetą.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Bardzo mi się podoba!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !