Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: SPÓD: 1 szklanka pokruszonych ciasteczek, 2 łyżki brązowego cukru, 1 łyżeczka cynamonu, pół szklanki rozpuszczonego masła, pół łyżeczki soli, 1/4 szklanki posiekanych orzeszków ziemnych. MASA SEROWA: 2 i pół szklanki puree z mango, 1 szklanka cukru, 2 szklanki kwaśnej śmietany, 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, 3 jajka, 75 dag kremowego serka, starta skórka z połówki pomarańczy .

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać składniki spodu i wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Wymieszać śmietanę, serek, jajka, sól i wanilię, skórkę z pomarańczy i mango. Wyłożyć na ciasteczkowy spód piec w wodnej kąpieli przez 2 i pół godziny w temperaturze 175 stopni. Zwiększyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze przez 20 minut. Schłodzić w lodówce

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pewnie pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ciekawe bardzo jak smakuje
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam mango i sernik, więc to połączenie bardzo mi pasuje.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    fajne zestawienie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mariolka1

    brzmi apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    bardzo ciekawe z mango

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !