Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anticuchos - szaszłyki wołowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
kumin
kurkuma

Przepis i sposób przygotowania na: Anticuchos - szaszłyki wołowe

SKŁADNIKI: 70 dag chudego mięsa wołowego pokrojonego w 1,5 cm kostkę, 3 łyżki czerwonego octu winnego, 2 łyżeczki mielonej Aji Amarillo lub ostrej papryki, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu, pół łyżeczki mielonego kuminu, pół łyżeczki kurkumy. Do posmarowania: 1 łyżeczka mielonej Aji Amarillo lub ostrej papryki, 1 łyżeczka soli, pół łyżeczki mielonego pieprzu, 1/4 łyżeczki kurkumy, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, tłuszcz do smażenia. Do podania: sos z pieczonej żółtej papryki.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać 7 pierwszych składników i marynować mięso przez 3 godziny. Wyjąć mięso z marynaty i nadziać na szpadki. Grillować smarując wcześniej przygotowaną mieszanką: papryki, soli, pieprzu, kurkumy i natki. Podawać z sosem z pieczonej żółtej papryki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 27.02.2011 16:56
Tak ciekawy przepis
Jolanta40 08.08.2010 17:13
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak