Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z pieczonej żółtej papryki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta
cebula dymka ze szczypiorkiem
ocet winny

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z pieczonej żółtej papryki

SKŁADNIKI: 1 duża żółta papryka o wadze ok. 25 dag, 1/4 szklanki posiekanej cebuli dymki, 2 łyżki białego octu winnego, 1 łyżka wody, 1 łyżka oleju, 1 łyżka soku z limonki, 1 łyżeczka mielonego kuminu, 1 łyżeczka mielonej Aji Amarillo lub ostrej papryki, pół łyżeczki kurkumy, 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 roztarty ząbek czosnku.

SPOSÓB WYKONANIA: Z papryki usunąć gniazda nasienne. Upiec, obrać ze skórki i zmiksować z resztą składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 04.08.2010 12:48
Jak dla mnie fantastyczny pomysł.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak