Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1,5 - 2 kg ćwiartek z kurczaka, ok. 3 szklanek bulionu z kurczaka, 1/4 szklanki oleju, 2 posiekane średnie cebule, 2 roztarte ząbki czosnku, 2 szklanki świeżych okruchów z chleba, 2 szklanki mleka, 8 ostrych papryczek, 2 średnie posiekane pomidory bez pestek, 10 dag mielonych orzechów włoskich, sól, pieprz, pół szklanki startego parmezanu.

SPOSÓB WYKONANIA: Kurczaka zalać bulionem i gotować do miękkości. Ostudzić, obrać ze skóry i kości. Pokroić na mniejsze porcje. Bulion zachować. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem. Okruchy chleba zalać mlekiem i zmiksować. Wymieszać z cebulą i czosnkiem. Dodać mielone orzechy. Zmiksować papryczki i pomidory. Dodać do masy chlebowej. Doprawić solą i pieprzem i gotować przez 5 minut. Do sosu dodać kurczaka, szklankę bulionu i ser. Podgrzać. Podawać z ziemniakami, jajkami na twardo i czarnymi oliwkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !