Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 łyżka świeżej żółtej papryczki chili aji - użyliśmy czerwoną papryczkę chili, pół łyżeczki soli, 1 łyżka oleju, mielony pieprz, pół kilograma filetów z ryby, 6 zmiażdżonych ząbków czosnku, 1 łyżka papryki, 1 łyżka soli, 1/4 szklanki octu winnego, sok z 1 limonki, pół szklanki oleju, pół łyżeczki pieprzu, 1/4 łyżeczki nasion kuminu, 3 ugotowane ziemniaki, kukurydza, liście sałaty.

SPOSÓB WYKONANIA: Na łyżce oleju smażyć przez 5 minut sól, pieprz i papryczkę chili aji. Rybę pokroić w 3 cm kostkę. Wymieszać pozostałe składniki i marynować w nich rybę przez pół godziny. Na szpadki nadziewać po 3 kawałki ryby. Grilować skrapiając marynatą. Szaszłyki podawać z ziemniakami, kukurydza i sałatą oraz przygotowanym na początku sosem.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    To coś dla mnie :D Pyszności!!!!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata23

    bardzo dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !