Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk z ryby z ostrym sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryczka chili
ryba
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk z ryby z ostrym sosem

SKŁADNIKI: 1 łyżka świeżej żółtej papryczki chili aji - użyliśmy czerwoną papryczkę chili, pół łyżeczki soli, 1 łyżka oleju, mielony pieprz, pół kilograma filetów z ryby, 6 zmiażdżonych ząbków czosnku, 1 łyżka papryki, 1 łyżka soli, 1/4 szklanki octu winnego, sok z 1 limonki, pół szklanki oleju, pół łyżeczki pieprzu, 1/4 łyżeczki nasion kuminu, 3 ugotowane ziemniaki, kukurydza, liście sałaty.

SPOSÓB WYKONANIA: Na łyżce oleju smażyć przez 5 minut sól, pieprz i papryczkę chili aji. Rybę pokroić w 3 cm kostkę. Wymieszać pozostałe składniki i marynować w nich rybę przez pół godziny. Na szpadki nadziewać po 3 kawałki ryby. Grilować skrapiając marynatą. Szaszłyki podawać z ziemniakami, kukurydza i sałatą oraz przygotowanym na początku sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 05.11.2012 08:28
ciekawy pomysł
Beata23 25.10.2012 10:23
bardzo dobre
wedith1 23.08.2010 06:53
To coś dla mnie :D Pyszności!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak