Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
musztarda

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w winie

SKŁADNIKI: 2 szklanki bulionu z kurczaka, 1 szklanka białego wytrawnego wina, 2 plasterki limonki bez skórki, 2 ząbki czosnku, szczypta gałki muszkatołowej, 2 gałązki natki pietruszki, 2 obrane i posiekane marchewki, 1 posiekana cebula, sól, 5 ziarenek pieprzu, 4 jajka, 1 łyżka musztardy francuskiej, 4 łyżki masła

SPOSÓB WYKONANIA: Jajka ugotować na twardo. Obrać i przekroić na połówki. Pozostałe składniki za wyjątkiem masła i musztardy włożyć do garnka i gotować ok. pół godziny aż sos zredukuje się do ilości pół szklanki. Przecedzić. Dodać masło i musztardę, dokładnie wymieszać. Podgrzać. Polać sosem jajka i podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 02.03.2012 18:23
pyszne jajka
banditka 07.09.2010 09:47
takich jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak