Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Burger z camembertem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielona wołownia
ser camambert

Przepis i sposób przygotowania na: Burger z camembertem

SKŁADNIKI: 45 dag mielonej wołowiny, 10 - 15 dag serka camembert - użyliśmy camemberta z zielonym pieprzem, 5 łyżek ostrego keczupu, ćwierć szklanki gęstej kwaśnej śmietany, 2 łyżki posiekanej cebuli, średni strąk czerwonej papryki, sól, 4 kromki chleba (każda o grubości około 3 cm). Do przybrania: 4 liście sałaty.

SPOSÓB WYKONANIA: W misce wymieszać mięso z 3 łyżkami keczupu i solą. Uformować 8 cienkich, okrągłych kotletów. Ser schłodzić, pokroić na 4 równe okrągłe plastry. Na 4 kotletach położyć ser, przykryć pozostałymi kotletami, dobrze docisnąć. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić na półcentymetrowe pierścienie. Śmietanę wymieszać z 2 łyżkami keczupu i posiekaną cebulą, odstawić w chłodne miejsce. Burgery i paprykę upiec na ruszcie lub usmażyć na teflonowej patelni. Każdą kromkę chleba nadkroić tak, by powstały dwie połączone ze sobą półtoracentymetrowe kromki, podpiec. W rozcięcie włożyć liść sałaty, burgera i porcję papryki, polać przyprawioną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 12.09.2011 10:43
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Jolanta40 21.05.2011 11:27
to jest to, smaczny i zdrowy burger :)
SmacznaPyza 19.10.2010 11:36
fajne, podoba mi się :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak