Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kminkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z mięsa 1,5 litra
kminek 4 dag
masło dag
mąka 2 łyżki
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kminkowa

Wodę należy zagotować i dodać do niej kminek, całość gotować przez kilka minut. Do kminku należy dodać wywar z mięsa i dalej gotować. Z mąki i masła należy przygotować zasmażkę, rozprowadzić ją odrobiną wywaru i zaprawić nią zupę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.08.2012 14:34
Ciekawy przepis
szajba2 16.04.2011 19:23
można by spróbować
Barbara55 26.02.2011 14:18
nie kojarzę smaku kminku, ciekawe jak taka zupa smakuje?
kielcok1 07.02.2011 15:40
kminku nie lubię
rakow2
rakow2 06.12.2010 14:36
za kminkiem nie przepadam
aginaa 20.06.2010 13:08
nie lubie kminku, ale o zupie kminkowej pierwsze slysze
Iwusia 16.06.2010 17:10
Pyszna zupka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak