Sposób przygotowania

Karpia sprawić, pokroić w dzwonka, osolić i odłożyć na 30 min. Warzywa zetrzeć na jarzynowej tarce. Cebulę pokroić w piórka. Warzywa i cebulę włożyc do garnka.Zalać 1,5 l. wody.Dodać rodzynki i gotować na wolnym ogniu 15min. Włożyć głowę i gotować dalsze 15 min. Dołożyć miód i cukier, włożyc dzwonka ryby. gotować 30 min. Rybę wyjąć na półmiski a do wywaru dodać żelatynę. Dobrze wymieszać, przestudzić i zalać karpia.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Henia, zrób a ja wpadnę i zjem :-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Lubię karpia w galarecie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Na pewno dobry.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    fajny na słodko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !