Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bardzo smaczny karp w galarecie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1,8 kg
cebula 3 duże
marchewka 2 duże
seler 1 mniejszy
garsc rodzynek
miód 2 łyzki
cukier 1 płaska łyżka
żelatyny instant na 2,5l wody 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo smaczny karp w galarecie

Karpia sprawić, pokroić w dzwonka, osolić i odłożyć na 30 min. Warzywa zetrzeć na jarzynowej tarce. Cebulę pokroić w piórka. Warzywa i cebulę włożyc do garnka.Zalać 1,5 l. wody.Dodać rodzynki i gotować na wolnym ogniu 15min. Włożyć głowę i gotować dalsze 15 min. Dołożyć miód i cukier, włożyc dzwonka ryby. gotować 30 min. Rybę wyjąć na półmiski a do wywaru dodać żelatynę. Dobrze wymieszać, przestudzić i zalać karpia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 16.10.2015 18:20
fajny na słodko
gusia1000 05.07.2015 18:02
Na pewno dobry.
Anna169Hosz 04.11.2014 10:46
Lubię karpia w galarecie :)
ilka_86 06.03.2012 20:15
pięknie wygląda
jolaxa 08.07.2011 12:20
pycha
SmacznaPyza 13.09.2010 13:40
Henia, zrób a ja wpadnę i zjem :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak