Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuskus z pistacjami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus
pistacje
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Kuskus z pistacjami

SKŁADNIKI: 500 g kuskusu, 300 ml bulionu drobiowego lub warzywnego, 65 g rozpuszczonego masła, 80 g rodzynek, skórka starta z 1 cytryny, 50 g podpieczonych płatków migdałowych, 80 g pistacji, sól i pieprz do smaku.

SPOSÓB WYKONANIA: Kuskus zalać bulionem i odstawić na 5 minut aż wchłonie cały płyn. Wymieszać z masłem, rodzynkami, skórką z cytryny, płatkami migdałowymi i pistacjami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 04.11.2013 21:13
bardzo pomysłowe
stokrotka 06.05.2011 09:23
fajne połączenie
Kopiko1983 19.01.2011 06:37
Bardzo ciekawy i prosty przepis.
izapozdro 01.01.2011 12:59
bardzo lubię
PaniMISIOWA 08.11.2010 18:13
nigdy nie jadłam kuskus\'a ale ten przepis kusi
Zoso 22.10.2010 19:56
Dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak