Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkowym serduszkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dobre mielone mięsa 50 dag
jajko 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
pieczarek 30 dag
sól, pieprz
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
bułka czerstwa 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkowym serduszkiem

Pieczarki starkować na jarzynowej tarce. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć na oleju, kiedy się zezłoci włożyć pieczarki i smażyć aż sok odparuje. Jeszcze chwilę smażyć, przyprawic solą i mielonym pieprzem. Do mięsa dodać jajko, bułkę, przeciśniety czosnek, sól. mielony pieprz i wszystko wyrobić na spoistą masę. Brać porcje mięsa, rozpłaszczać je na ręce i na każą dłaść łyżeczkę grzybów. Formować kotleciki, otaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 11:10
Lubię takie zjadać.
aleksa123 22.12.2011 19:56
fajne
malaczarna23 18.11.2011 21:10
jesz je na surowo?
Smakosz6 09.10.2011 21:52
mniam
Kate131 23.07.2011 08:47
fajne,zawsze to cos innego
katarzynka455 05.07.2011 13:23
też takie robię i są smaczne
evita0007 07.04.2011 14:17
Bardzo lubie takie kotleciki :-)
Magda60 28.03.2011 15:40
swietne
SmacznaPyza 11.09.2010 11:25
pyszna odmiana dla zwykłych mielońców
caroline1983 01.08.2010 15:04
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak