Sposób przygotowania

Kapustę należy dobrze odcisnąć z soku i pokroić na drobno, przełożyć do garnka, dodać około 1 szklankę wody i zagotować. Gdy już kapusta się ugotuje należy dodać do niej wywar z kości. Ze smalcu i mąki należy przygotować zasmażkę i doprawić nią zupę. Boczek należy pokroić w kosteczkę i dodać do kapuśniaka. Cebulkę należy podpiec na ogniu i dodać do zupy. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Wrzucić liść laurowy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    mmmm... moja ulubiona:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pychotka :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    nie ma to jak zupa
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    porządna zupa
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    można pojeść
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dawno nie jadłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !