Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez cytrynowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek
mysztarda
oliwa
skórka z pomarańczy
skórka z limonki
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez cytrynowy

SKŁADNIKI: 10 dag żółtek, 35 g musztardy Dijon, 250 ml oleju roślinnego, 250 ml oliwy, 20 ml białego octu winnego, 25 ml soku z cytryny, 4 krople sosu tabasco, skórka z pół pomarańczy, skórka z połowy cytryny, skórka z połowy limonki, sól i pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Wymieszać żółtka z musztardą. Wlewać powoli olej cały czas ubijając. Dodać pozostałe składniki. Dobrze schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak