Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 posiekane małe cebule, pół kilograma mielonego mięsa wieprzowego, 1 łyżeczka podsmażonych nasion kopru włoskiego, 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu, skórka z połowy cytryny, 100 ml białego wina, 50 ml oliwy z oliwek, sól i pieprz, osłonki.

SPOSÓB WYKONANIA: Cebulę dusić na oliwie. Kiedy zmięknie dodać nasiona kopru, rozmaryn i gotować przez 20 sekund. Zdjąć z ognia. Ostudzić. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i pieprzem. Przygotowaną masą nadziewać osłonki. W naszym przypadku masę mięsną formowaliśmy w kiełbaski i zamrażaliśmy. Grillować jak inne kiełbaski.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !