Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso w sosie marchewkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso
marchew

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso w sosie marchewkowym

SKŁADNIKI: pół kilograma mięsa, 1 kg marchwi, 2 białe części porów, 1 szklanka białego wytrawnego wina, 1 szklanka oleju, sól, 2 szklanki wody.

SPOSÓB WYKONANIA: Na gorącym oleju podsmażyć pokrojone na kawałki mięso. Dodać pokrojone na plasterki pory i chwilę smażyć razem. Dolać wino i gotować bez przykrycia do wyparowania alkoholu. Następnie dodać 2 szklanki osolonej wody. Wcześniej ugotowaną marchewkę zmiksować na puree. Dodać do mięsa i gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 03.07.2011 10:39
Super pomysł.Smacznie się zapowiada.Ja bym do swojej porcji marchewkowego puree dodała odrobinkę curry.Ale to tylko moja fantazja kulinarna.Taką wersję też zjadłabym ze smakiem.
zuzanna6 19.10.2010 07:24
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak