Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: pół kilograma mięsa, 1 kg marchwi, 2 białe części porów, 1 szklanka białego wytrawnego wina, 1 szklanka oleju, sól, 2 szklanki wody.

SPOSÓB WYKONANIA: Na gorącym oleju podsmażyć pokrojone na kawałki mięso. Dodać pokrojone na plasterki pory i chwilę smażyć razem. Dolać wino i gotować bez przykrycia do wyparowania alkoholu. Następnie dodać 2 szklanki osolonej wody. Wcześniej ugotowaną marchewkę zmiksować na puree. Dodać do mięsa i gotować do miękkości.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    dobry pomysł
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Super pomysł.Smacznie się zapowiada.Ja bym do swojej porcji marchewkowego puree dodała odrobinkę curry.Ale to tylko moja fantazja kulinarna.Taką wersję też zjadłabym ze smakiem.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !