Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag ugotowanej ryby, 2 łyżki margaryny, 2 łyżki mąki, 1 szklanka mleka, 1 łyżeczka posiekanego tymianku i selera, pół łyżeczki soku z limonki, 2 żółtka, 2 białka.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę podzielić na małe kawałki. Rozpuścić margarynę, dodać mąkę. Wymieszać, wlać mleko i gotować sos do zgęstnienia. Rybę wymieszać z posiekanym tymiankiem i selerem oraz sokiem z limonki. Dodać do sosu żółtka. Wymieszać. Ubić białka i delikatnie wymieszać z resztą składników. Masę przełożyć na natłuszczonego naczynia do zapiekania. Piec ok. 25 - 30 minut w temperaturze 210 stopni.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Nietypowy pomysł.Bardzo oryginalnie-podoba mi się!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !