Sposób przygotowania

Fasolkę po umyciu należy obrać z włókien i ugotować w niewielkiej ilości wrzątku (lekko osolonego). Po ugotowaniu należy ja odcedzić i pokroić w kawałki. Ziemniaki należy obrać, następnie umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do wywaru z warzyw i ugotować. Gdy ziemniaki już będą miękkie należy wrzucić do nich fasolkę. Przygotować zasmażkę ze smalcu i mąki i dodać do zupy wraz z przecierem pomidorowym. Całość należy doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fajny przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    smaczna i zdrowa
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    lubię fasolkę
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobra zupa
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    lubię fasolkę ale nie w zupie
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    za rok może zrobię w sezonie
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    nigdy nie robiłam takiej muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super na obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !