Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag wątróbki, sok z limonki, 1 łyżeczka soli, 1/4 czarnego pieprzu, 1/4 łyżeczki tymianku, 1 kostka rosołowa rozpuszczona w pół szklanki wody, lub pół szklanki wody wymieszanej z pastą pomidorową, 1 łyżka sosu Worcester, 1 szklanka przyprawionej tartej bułki, 3 plasterki bekonu.

SPOSÓB WYKONANIA: Wątróbkę natrzeć sokiem z limonki. Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem oraz sosem. Bułkę tartą wymieszać z płynem. Wątróbkę umieścić w naczyniu do zapiekania. Na wierzch wyłożyć przygotowaną bułkę tartą. Przykryć plasterkami boczku. Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pyszna potrawa i pyszne zdjęcie
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Już to lubię!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !