Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka zapiekana z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka
boczek
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka zapiekana z boczkiem

SKŁADNIKI: 45 dag wątróbki, sok z limonki, 1 łyżeczka soli, 1/4 czarnego pieprzu, 1/4 łyżeczki tymianku, 1 kostka rosołowa rozpuszczona w pół szklanki wody, lub pół szklanki wody wymieszanej z pastą pomidorową, 1 łyżka sosu Worcester, 1 szklanka przyprawionej tartej bułki, 3 plasterki bekonu.

SPOSÓB WYKONANIA: Wątróbkę natrzeć sokiem z limonki. Przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem oraz sosem. Bułkę tartą wymieszać z płynem. Wątróbkę umieścić w naczyniu do zapiekania. Na wierzch wyłożyć przygotowaną bułkę tartą. Przykryć plasterkami boczku. Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 02.11.2010 07:48
Już to lubię!
Jolanta40 24.09.2010 07:59
pyszna potrawa i pyszne zdjęcie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak